Google

در این وب سایت


























تغذیه و سلامت
رژیم غذایی سالم و تاثیر آن بر سلامت و بهبود بیماری ها - نوع تغذیه و سبک زندگی است که سلامتی پایدار را به ارمغان می آورد





حدود ۷۰ درصد از همه زمین های زراعی و کشاورزی برای چهارپایانی مورد استفاده قرار می گیرد که تولید کننده بخشی از گازهای گلخانه ای هستند و از حدود ۵ میلیارد هکتار از زمین های کشاورزی در جهان، ۶۸ درصدشان برای خوراک دام استفاده می شود . برآورد می شود در حال حاضر ۲۰ میلیارد مرغ گوشتی و ۲ میلیارد گاو همراه با ۱ میلیارد گوسفند و خوک در سراسر جهان جهت مصرف پرورش داده می شوند.

صنعت گوشت گاو به تنهایی مسئول انتشار کربن بیش از تمام اتومبیل ها بر روی سیاره کره زمین است و حذف گوشت از رژیم غذایی می تواند بهترین استراتژی برای مقابله با گرمایش جهانی باشد.
بر اساس گزارش جدید سازمان ملل در سال ۲۰۰۶، صنعت دام یکی از بزرگترین عوامل زوال محیط زیست در جهان است. همچنین تلاش‌های جدید برای پرورش حیوانات به منظور تهیه فراورده‌های غذایی در مقیاس وسیع، باعث جنگل زدایی ، آلودگی آب و آلودگی هوا، فرسایش زمین، فرونشست زمین، از بین رفتن خاک سطحی، گرمایش جهانی ، مصرف بیش از حد از منابع از جمله نفت خام و آب و از بین رفتن تنوع زیستی شده است.
اغلب مردم درباره تاثیرات غذا بر تغییرات اقلیمی چیزی نمی‌دانند. اما اگر از همین الان گوشت کم‌تری مصرف کنیم، خیلی چیزها برای بچه‌ها و نوه‌هایمان در آینده بهتر پیش خواهد رفت .
در ادامه مطلب ، تاثیرات گسترش رژیم گیاه خواری بر محیط زیست جهان  را برمی شماریم .


۱-صرفه جویی در سوخت فسیلی :

Pimentel  از دانشگاه Cornell  توضیح می دهد که برای تولید یک کالری پروتئین از گوشت گاو ۴۰ کالری سوخت فسیلی لازم است؛ در حالی که برای تولید یک کالری پروتئینِ سویا تنها ۲ کالری سوخت فسیلی مورد نیاز است .
  با رژیم غذایی گیاهی ، به حفاظت از منابع غیر قابل بازیافت انرژی کمک می کنیم.

۲ تاثیر گوشت خواری بر محیط زیست-صرفه جویی در مصرف آب :

۲ تا ۱۵ برابر آب بیشتر برای تولید محصولات حیوانی نسبت به محصولات گیاهی مورد نیاز است.  با گیاه خواری به صرفه جویی در مصرف آب کمک می کنیم .
امروزه، بیش از ۱۷ میلیارد دام در سرتاسر جهان وجود دارد که حدود سه برابر تعداد آدم هاست. پرورش این دام ها به مقادیر فراوانی  آب نیاز دارد که بیش ترِ آن هم صرف آبیاری دانه ها و علف های خوراک حیوانات می شود. بر اساس اطلاعات بنیاد مطالعات آب،  برای تولید یک کیلو  گوشت گاو در کالیفرنیا حدود ۲۰ هزار لیتر آب  مصرف می شود. این، برابر مقدار آبی است که اگر شما به مدت یک سال تمام  هر روز یک دوش هفت دقیقه ای بگیرید؛ مصرف خواهید کرد. بر عکس برای تولید نیم کیلو گندم   تنها ۲۰۰ لیتر  آب   نیاز است. مصرف حال حاضر آب انسان ها، سفره های آب زیر زمینی را در سرتاسر جهان تباه  می کند. سطح آب ها به طرز وحشتناکی در حال پایین رفتن است و چاه ها به زودی خشک خواهند شد. به گفته سازمان زمین شناسی ایالات متحده،  در سال ۲۰۰۰  حدود  ۴۰ در صد آب شیرین مصرفی ایالات متحده صرف آبیاری دانه های غذایی برای دام ها می شود. تنها ۱۳ در صد برای مصارف خانگی شامل دوش، شستشوی دستشویی، شستن ماشین و آبیاری چمن استفاده می شود. پس انتخاب  یک رژیم غذایی گیاهی یا کاهش مقدار گوشت قرمز،  بی تردید مهم ترین گزینه ای است که برای صرفه جوییِ آب می توانید انجام دهید.

۳-استفاده بهینه از حبوبات :

۱۶ پوند دانه سویا و حبوبات برای تولید ۱ پوند گوشت گاو استفاده می شود ,۳ تا ۶ پوند حبوبات برای تولید ۱ پوند گوشت بوقلمون مصرف می شود . با  گیاه خواری و مصرف مستقیم غذاهای  دارای حبوبات ،  ذخیره غذایی را صرفه جویی و بهینه سازی کرده  و به محیط زیست کمک می کنیم.

۴-حفاظت از خاک :

خاک سطحی نیز دیگر منبع طبیعی است که بیش از آن چه طبیعت بتواند آن را جایگزین کند؛ در حال تخریب است. تولید ذرت و  سویا، یعنی غلات اصلی خوراک دام، منجر به فرسایش شدید خاک می شود زیرا این محصولات به صورت ردیفی کاشته می شوند. محوطه ی آزاد میان ردیف ها، خاک سطحی را در معرض هم فرسایشِ بادی و هم فرسایش آبی قرار می دهد. پیمنتل محاسبه کرده است که در لووا، نصف خاک سطحی به سبب کشت و زرع در صد سال گذشته از بین رفته است. برآورد شده است که ما سالانه چیزی حدود ۷ میلیارد تن از خاک سطحی را از دست می دهیم.
وقتی حبوبات و دانه ها به طور بهینه یعنی صرفا به صورت غذا برای انسان ها  مورد استفاده قرار بگیرند سطح مورد نیاز برای کشاورزی کاهش یافته وخاک سطحی کمتر مورد استفاده و  فرسایش قرار می گیرد و ما با استفاده از زمین های کمتر قادر خواهیم بود برای تعداد بیشتری غذا آماده کنیم .   
یک شخص به طور عمده برای دریافت پروتئین حیوانی، نیاز به زمینی معادل ۱۰ برابر بزرگتر از وسعت زمینی دارد، که شخص پروتئین را از طریق منابع گیاهی تامین می‌کند.

۵-نجات جنگل ها :

دیگر منابع طبیعی که امروزه به دلیل رشد دامپروری مورد تهدید قرار گرفته اند؛ جنگل های استوایی اند. بر اساس مطالعات سازمان منابع طبیعی، در هر ثانیه از هر روز به اندازه ی یک زمین فوتبال از جنگل های استوایی در حال تخریب است. اکثر این زمین های جنگلی قطع می شوند تا مورد کشت یا دامپروری قرار بگیرند؛ که بعدا به ایالات متحده صادر می شوند و نهایتا سر از همبرگرهای فست فود در می آورند. بر اساس گزارش شبکه کنش برای جنگل های بارانی (Rainforest Action Network)، برای تولید هر همبرگر، ۵ متر مربع از جنگل های حاره ای ، تخریب می شود. این عدد مساحتی در حدود یک آشپزخانه ی کوچک است که هر بار یکی از این همبرگرها خورده می شود؛ از بین می رود. حتی مسئله از این هم بدتر است چرا که با از بین رفتنِ هر متر مربع از جنگل های بارانی، تا ۳۰۰ گونه ی گیاهی، ۱۰۰۰ گونه ی متفاوت از حشرات و ده ها گونه از پرنده ها، پستانداران، خزنده ها از بین خواهند رفت. جنگل های انبوه بارانی بسیار مهم اند؛ چرا که نیمی از گونه های روی زمین، در آن ها زندگی می کنند و جنگل ها به عنوان منبع اکسیژن جهان نیز حیاتی اند.

تاثیر مخرب گوشت خواری بر محیط زیست
 
6- کاهش انتشار گازهای گلخانه ای و کاهش سرعت گرمایش زمین


کارشناسان آکسفورد دریک  بررسی مزایای رواج گیاه خواری در سراسر جهان را ارزیابی کرده و دریافتند که فقط چندین تغییر ساده مانند کاهش مقدار مصرف گوشت در رژیم غذایی روزانه و افزایش مصرف میوه و سبزیجات می‌تواند منجر به کاهش چشمگیر آمار مرگ و میر انسان‌ها، کاهش هزینه‌های درمان و مراقبت‌های پزشکی و همچنین کاهش میزان انتشار گازهای گلخانه‌ای حاصل از دامپروری و صنعت تولید موادغذایی تا دوسوم حجم فعلی شود.
صنعت دام و مزارع صنعتی مسئول 18 ٪ از تولید گازهای گلخانه ای در جهان می باشند و این میزان ، بیش از کل آلودگی هایی است که صنعت حمل و نقل ( 13.5 ٪ ) ایجاد می کند .
یکی از مهمترین تاثیرات سوء رژیم غذایی گوشتی بر محیط زیست، آلودگی آب و هوای ماست. همه ی دام هایی که در سرتاسر جهان پرورش داده می شوند؛ مقدار زیادی مدفوع و ادرار تولید می کنند که منابع طبیعی را آلوده می کند. پسماند های حیوانی PH آب ها را تغییر می دهد و هوا را آلوده می کند؛ و گازهای منتشر شده از صنعت دامپروری به عنوان یکی از اصلی ترین دلایل گرمایش جهانی شناخته شده است.
برای پایین نگه داشتن قیمت ها، در دامپروری های صنعتی مدرن هزاران یا ده ها هزار حیوان در یک فضای کوچک جمع شده اند. این شیوه، مشکل دفع پسماند حیوانی را به دلیل متمرکز بودن پسماند ها، پیچیده تر می کند. دام ها در ایالات متحده سالانه بالغ بر ۷/۲ تریلیون پوند (حدود ۲۲/۱ تریلیون کیلوگرم) پسماند تولید می کنند؛ که حدود ده برابر پسماندی است که توسط کل مردم آمریکا تولید می شود.

چه بر سر این حجم انبوه از پسماند می آید؟ برخی کشاورزان آن را به عنوان کود برای حاصلخیز کردن در زمین های اطراف پخش می کنند؛ گذشته از اینکه این روش ممکن است قدری گران باشد؛ اما به هر حال بهترین توازن غذایی لازم برای رشد گیاه ها را تامین نمی کند.
برخی دامداران تالاب های کود را به عنوان روشی ایمن برای نگه داری میلیون ها گالن پسماند حیوانی استفاده می کنند. دیده می شود که این تالاب ها آن قدر ها هم ایمن نیستند. در ۱۹۹۵، ۲۵ میلیون گالن (۹۵ میلیون لیتر) کود و ادرار از تالاب یک زمین پرورش خوک به رودخانه ی New river در شمال کارولینا نشت کرد. بیش از ۱۰ میلیون ماهی در جا کشته شدند و ۳۶۴۰۰۰ هکتار از زمین های مجاور رودخانه بسته شد تا از ماهی گیری جلوگیری شود. در خیلج مکزیک یک محوطه ی ۷۰۰۰ مایل مربعی (۱۸۱۳۰ کیلومتر مربع) «منطقه ی مرده» وجود دارد که به دلیل پسماند حیوانی و کودهای شیمیایی هیچ حیات آبی وجود ندارد. آلودگی ناشی از مزارع و مراتع دامپروری در جای جای ایالات متحده در حال وقوع است و وقوعش در دیگر جاهای دنیا نیز دارد شروع می شود. اگر ما مصرف محصولات حیوانی مان را کاهش دهیم؛ تهدیدات آلودگی آب را نیز کاهش داده ایم.

پسماند زمین های دامپروری بسیاری از انواع گازهای مضر نظیر آمونیاک، متان و سولفید هیدروژن و همچنین توده هایی از گرد و غبار و ذرات را، که هوای ما را آلوده می کنند، رها می کند. از آن جایی که این زمین ها به شدت بزرگ هستند و اغلب از تالاب های کودِ بر آنها پاشیده می شود؛ ملموس ترین آلودگی شان بوی نامطبوعی است که از آنها به مشام می رسد؛ که این بر جمعیت مردم نزدیک مزرعه ها اثر سوءی دارد. بوی بد کم ترینِ خطری است که به محیط زیست وارد می شود.
در ایالات متحده، مزارع حیوانات مسئول ۷۳% آمونیاکی هستند که وارد هوا می شود و موجب مشکلات تنفسی شده؛ سبب مه-دود و باران اسیدی می شوند. ذرات تولیده شده از مزارع دام، همچنین می توانند سبب مشکلات تنفسی شده و می توانند «اثر غبار قهوه ای» از خود به جا بگذارند که معمولا در نزدیک شهرهای بزرگ صنعتی یافت می شود.

شاید متان مضر ترین گازی باشد که از دام ها ساطع می شود. در حقیقت، صنعت گوشت قرمز منبع  شماره ی یکِ تولید متان در جهان است که سالانه بیش از ۱۰۰ میلیون تن متان آزاد می کند. متان گازی است که در جو، گرما را محبوس کرده و باعث بالا رفتن دمای زمین می گردد.Noam Mohr  در گزارشش در مورد گرمایش جهانی می گوید: « متان یک گاز گلخانه ایست که ۲۱ برابر قوی تر از دی اکسید کربن است.» از لحاظ تئوری با کاهش میزان گوشت قرمزی که در سرتاسر جهان خورده می شود؛ می توانیم سرعت تولید متان و در نتیجه گرمایش جهانی را کاهش دهیم.

7- مزایای گیاه خواری بر سلامتی و طول عمر و کاهش هزینه های درمان
 
 گیاه خواری یا گوشت خواری ؟مصرف گوشت در سراسر دنیا در ۵۰ سال اخیر دو برابر شده به گونه ای که امروزه مصرف گوشت سلامتی میلیون ها انسان را به مخاطره انداخته است.برآورد شده است اگر برنامه گیاهخواری تا سال ۲۰۵۰ اجرایی شود می تواند از مرگ و میر بیش از هفت میلیون نفر در سال جلوگیری کند. دکتر “گری فریزر” از مرکز مطالعات بهداشت دانشگاه لومالیندا کالیفرنیا معتقد است که مصرف و عدم مصرف گوشت قرمز اختلاف طول عمری معادل ۴ تا ۶ سال را به همراه دارد.
یکی از دغدغه های انسانِ نسل ماشینی ، میزان کلسترول خون بالاست. ثابت شده گیاه خواران سطح میزان کلسترول آنها پایین است که این امر به تنهایی سبب جلوگیری از بیماری هایی همچون فشارخون، گرفتگی عروق و نهایتا سکته قلبی می شود.
نتایج ثابت کرده است کسانی که مصرف گوشت بالا دارند بیشتر در معرض ابتلا به بیماری های قلبی ، کلیوی و سرطان هستند. از طرفی کم بودن مقدار چربی در رژیم گیاه خواری مانع از چاقی و افزایش چربی خون شده و بالا بودن میزان فیبر غذایی در این رژیم مانع از یبوست و سرطان روده بزرگ می شود.
پژوهشگران انگلیسی کلید عمر طولانی را کاهش میزان مصرف پروتئین می دانند نه کاهش مجموع کالری دریافتی . دکتر گری فریزر همچنین معتقد است که افرادی که در هفته سه مرتبه و روزی ۶۰ گرم گوشت گوساله مصرف می کنند در مقایسه با سایر افراد دو برابر بیشتر در معرض بیماری قلبی مرگبار قرار می گیرند.
دکتررونالدکراوس متخصص علوم تغذیه ومشاورانجمن بیماری قلبی وعروقی در امریکا ثابت کرده است علاوه برچربی های اشباع شده ، در گوشت قرمز ماده ای به نام” الکارنیتین” وجود دارد که  در قسمت های فاقد چربی گوشت یافت می شود. “الکارنیتین” ازعوامل تجمع کلسترول درسلول ها و رسوب دررگ های بدن می باشد که احتمال خطر وقوع حمله قلبی را افزایش می دهد.
 سلامت و پایداری ناشی از گیاه خواری در کاهش میزان مرگ و میر نقش بسیار مهمی دارد و به طور واضح می تواند در عدم مصرف داروهای شیمیایی و کاهش هزینه های گزاف در ازای پرداخت صورت حساب های پزشکی مثمر ثمر واقع شود. 
به گفته موسسه دیدبان جهان (Worldwatch Institute): «کاهش گسترده مصرف گوشت در کشورهای صنعتی باعث کاهش بار خدمات درمانی و بهبود سلامت عمومی می‌شود؛ کاهش تعداد گله‌های دام باعث برداشتن فشار از مراتع (rangelands and grainlands) می‌شود که خود باعث نوسازی پایه منابع کشاورزی می‌شود. با افزایش جمعیت، کاهش مصرف جهانی گوشت باعث استفاده بهینه از سرانه منابع در حال کاهش زمین و آب خواهد شد و در همین حال سبب فراهم شدن غلات ارزان‌تر برای گرسنگان جهان می‌شود.
سالیانه حدودا ۳۰ تا ۴۰ درصد از مواد غذایی به هدر می‌رود. نتیجه‌ی بررسی‌ها نشان می‌دهد که اگر بتوانیم اتلاف مواد غذایی را به میزان قابل توجهی کاهش دهیم، می توانیم تاثیرات سوئی را که تولید مواد غذایی روی محیط زیست دارد ، به حداقل برسانیم.

در سال 2050 مردم جهان ناگزیر گیاه خوار خواهند شد

موسسه بین المللی تحقیقات آب در شهر استکهلم اعلام کرد: جمعیت جهان در سال 2050 به شرط حفظ روند فعلی بیش از 9 میلیارد نفر براورد شده است.
در حال حاضر انسان ها حدود 20 درصد پروتئین مورد نیاز روزانه خود را از طریق تولیدات دامی تامین می کنند. اما مطالعه موسسه یاد شده نشان می دهد در سال 2050 مردم ناگزیر خواهند بود تنها پنج درصد پروتئین دامی مصرف کنند.
امروزه 70 درصد اب های مورد استفاده جهان به مصرف کشاورزی می رسد که یک سوم ان برای تولید علوفه دامی مورد استفاده است.
با این وصف در حال حاضر 900 میلیون نفر از مردم جهان گرسنه اند و دو میلیارد نفر از سوءتغذیه رنج می برند.
به گفته دانشمندان در سال 2050 گیاه خواری یک راه موثر برای مقابله با کمبود آب و تغذیه میلیاردها انسان گرسنه خواهد بود.
  در باره گیاه خواری 
  سلامت و محیط زیست
زیبایی های طبیعت
مطالب دیگری از سایت


فجایع انسانی و محیط زیستی در دامدری ها ، مرغداری ها و کشتارگاه ها
آیا با رژیم غذایی گیاهی دچار کمبود پروتئین می شویم ؟ نظر پزشکانی که خود گیاه خوارند .
روش تهیه سه سالاد دلپذیر و مغذی گیاهی همراه با روش تهیه سس های آن ها
شناخت پروتئین ها و اسیدهای آمینه - مکمل های گیاهی پروتئین برای ورزشکاران
یک اسموتی خوشمزه گیاهی و سرشار از پروتئین
مزایای رژیم‌های سرشار از پروتئین گیاهی چیست؟
منابع غذایی پروتئین ها و مقدار پروتئین در آن ها
چگونگی پروتئین‌سازی در داخل سلول بر اساس فرامین ژن ها
عوارض مصرف بیش از اندازه پروتئین چیست؟ میزان نیاز روزانه بدن به پروتئین چقدر است ؟
پروتئین ها و اسیدهای آمینه را بشناسیم





موضوع : گیاه خواری، سلامت و محیط زیست، 
نشانک ها: طبیعت،
پیوندها : لینک ویدئو در آپارات،









استفاده از مطالب تنها با ذکر منبع و لینک به صفحه مربوطه مجاز می باشد
 
شبکه اجتماعی فارسی کلوب | Buy Mobile Traffic | سایت سوالات