طبقه بندی مطالب نشانک ها جدیدترین مطالب
اشتراک مطالب تغذیه و سلامت رژیم غذایی سالم و تاثیر آن بر سلامت و بهبود بیماری ها - نوع تغذیه و سبک زندگی است که سلامتی پایدار را به ارمغان می آورد سیر ، خواص زیادی دارد : خاصیت آنتی بیوتیکی ، ضد سرطانی ، خاصیت سم زدایی بدن و درمان حساسیت های فصلی ، دفع انگل های روده ای ، بهبود عملکرد ورزشی و کاهش وزن از جمله خواص سیر هستند . در ادامه مطلب با خواص متعدد سیر و نیز عوارض آن بیشتر آشنا می شویم . سیر سرشار از اسید فولیک ،
ویتامین C، کلسیم، آهن، منیزیم، پتاسیم و مقداری روی و ویتامینهای B1 ،
B2 و B3 است. سیر ، یک آنتیبیوتیک طبیعی، ضد باکتری ، قارچ و ضد ویروس قوی
است، سیر حاوی پتاسیم و ژرمانیوم دو ماده معدنی که موجب بهبود سلامتی
میشوند میباشد. سیر به ترکیب سولفوری خود ، آلیسین ، معروف است که سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده و به عنوان یک آنتیبیوتیک طبیعی عمل میکنند و
در عین حال خاصیت سم زدایی قوی دارد . برای مثال ، سیر میتواند آنتی
بیوتیک قوی در برابر باکتری کمپیلوباکتر باشد. کمپیلوباکتر یکی از رایج
ترین دلایل ایجاد عفونتهای رودهای است . مثالی دیگر از خواص ضد میکروبی سیر استفاده از آن درکمک به درمان عفونت های دستگاه تنفسی و دستگاه
ادراری است.
یکی از روش های تاثیر گذاری سیر بر سلامت بدن از طریق تقویت سلول های فاگوسیتوز ( سلول های بیگانه خوار ) و تقویت توانایی گلوبول های سفید و سلول های T برای مقابله با عفونت ها و بیماری ها و از بین بردن سلول های سرطانی می باشد . سیر از نظر طب سنتی ، گیاهی رقیق کننده خون، ادرارآور ( دیورتیک ) ، حیضآورنده ( باز کننده خون قاعدگی در زنان ) و موجب تعریق است و نیز توانایی افزایش توانایی جنسی در سرد مزاجان را دارد و خوردن آن با مراعات زمان و مزاج فرد و در حد اعتدال ، حافظ صحت بدن است. سیر بویژه برای افرادی که دارای مزاج سرد هستند و در محیطی سرد زندگی میکنند یا فعالیت فیزیکی کمی دارند و دارای اضافه وزن هستند ، توصیه میشود. ضمن اینکه مصرف سیر به افراد میانسال و بزرگسال بیش از نوجوانان توصیه میشود و این عزیزان بهتر است روزی یک حبه سیر مصرف کنند. برای سم زدایی و کاهش مضرات غذاهای سنگین و گوشتی به آن ها سیر اصافه می کنند و بو و طعم محصولاتی مانند سوسیس وکالباس ناشی از سیردر آن ها ست که مقداری از مضرات متعدد آن ها و عوارض مواد نگه دارنده در آن ها کاسته گردد . سیر، برای جلوگیری از تصلب شرائین و گرفتگی عروق موثر است و استفاده از نوشیدنی عصاره سیر و لیمو ترش برای کاهش ریسک حملات قلبی معروف شده است . سیر داروی خوبی نیز برای مبتلایان به دیابت و چربی خون بالاست و از بروز مشکلات پروستات در مردان و گرفتگی عضلات جلوگیری می کند. سیر به دلیل داشتن میزان بالایی پتاسیم، تنظیم کننده فشارخون است . سیر خام دارای ارزش غذایی بیشتری نسبت به سیر پخته شده می باشد. در واقع بوی تیز و طعم تند سیر خام ناشی از ترکیب آلیسین در سیر است, که با حرارت از بین می رود. همچنین مقادیر ویتامین C در سیر با حرارت ، کاهش می یابد. ![]() یکی از مهمترین خواص و فواید سیر, افزایش عملکرد سیستم ایمنی بدن است. این مسئله موجب کاهش خطر ابتلا به بسیاری از بیماری های شایع از جمله سرماخوردگی می شود. بررسی های بسیاری نشان داده است مصرف روزانه سیر در بهبود علایم سرماخوردگی و یا تنگی نفس موثر است. بنابراین به افرادی دائما از بیماری سرماخوردگی رنج می برند, توصیه می شود در رژیم غذایی خود از سیر استفاده کنند. در واقع مصرف سیر خطر ابتلا به بیماری های شایع مانند آنفولانزا و سرماخوردگی را به طور محسوسی کاهش و در صورت ابتلا به بیماری, شدت بیماری را نیز کم می کند. مصرف سیر و یا غرغره آب سیر برای درمان گلودرد ، موثر است . استفاده از سیر در درمان حساسیت های فصلی سیر به دلیل خاصیت ضدهیستامینی که دارد میتواند حساسیت را درمان کند و علائم آن را کاهش دهد. سیر میتواند به عنوان یک ضداحتقان طبیعی عمل کند و فشار سینوسی ایجاد شده توسط حساسیت فصلی را بهبود دهد. سیستم ایمنی نقش مهمی در درمان حساسیت دارد و سیر با آنتیاکسیدانهایی که دارد میتواند به تقویت سیستم ایمنی کمک کند. خواص سیر در کاهش فشار خون بیماری های قلبی عروقی مانند حملات و سکته قلبی بزرگترین عامل مرگ در جهان هستند. فشار خون بالا یکی از عوامل ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی است. تحقیقات روی افراد مبتلا به فشار خون بالا نشان داده است, افزودن سیر به رژیم غذایی این افراد بر تنظیم فشار خون آن ها موثر است . کاهش سطح کلسترول خون با استفاده از سیر یکی دیگر از عوامل ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی ، افزایش سطح چربی خون است. سیر در کاهش سطح چربی بد خون موثر است. در واقع یکی از مهمترین خواص سیر بهبود سطح کلسترول در خون می باشد. این مسئله می تواند خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی ناشی از افزایش سطح چربی بد خون را به طور چشمگیری کاهش دهد. در واقع مصرف سیر, موجب کاهش کلسترول خون می شود. به طوری که مصرف منظم آن می تواند 10 تا 15 درصد سطح چربی خون را بهبود بخشد. بهبود عملکرد ورزشی, کمک به سم زدایی فلزات سنگین در بدن و بهبود سلامت استخوان ها از دیگر خواص سیر برای سلامتی می باشند. سیر ، مانع از ایجاد لخته خون در رگ ها سیر با رقیق کردن خون مانع از لخته شدن خون می شود و در نتیجه احتمال بروز سکته را کاهش می دهد. ولی از طرف دیگر ، استفاده از سیر، قبل از اعمال جراحی و یا در بیماری های خونریزی دهنده و یا استفاده همزمان سیر با داروهای رقیق کننده خون ممنوع است سیر به عنوان یک ماده ضد سرطان بر اساس مطالعات انجام شده، افرادی که حداقل دوبار در هفته سیر خام مصرف میکنند، ۴۴ درصد کمتر از سایر افراد به سرطان ریه مبتلا میشوند. محققانی که مطالعات خود را در مجله Cancer Prevention Research منتشر کردند، بیش از ۱۴۲۴ نفر از افراد مبتلا به سرطان ریه و ۴۵۴۳ از افراد سالم را بررسی کردند. از این افراد خواسته شد در مورد رژیم غذایی و عادتهای سبک زندگی خود توضیحاتی بدهند. همچنین مقدار مصرف سیر در این افراد مورد بررسی قرار گرفت. نویسندگان این مقاله معتقدند که ارتباط حفاظتی بین مصرف سیر خام و سرطان ریه مشاهده شده است، این موضوع نشان میدهد که ممکن است سیر به طور بالقوه به عنوان یک عامل پیشگیری از سرطان ریه باشد. ترکیبات آلی گوگرد موجود در سیر، برای از بین بردن سلولها در گلیوبلاستما ، یک نوع تومور کشنده مغز، موثر است. سولفور و سلنیم موجود در سیر می تواند مانع از بروز تومورهای سرطانی و یا جلوگیری از رشد آن ها گردد . پزشکان دپارتمان اورولوژی در چین و پکن، مطالعه ای را برای ارزیابی ارتباط بین سبزیجات گروه آلیوم ( و از جمله سیر ) و خطر ابتلا به سرطان پروستات انجام دادند. این افراد مطالعات انجام شده تا سال ۲۰۱۳ را جمع آوری کردند. نویسندگان این مطالعه چنین نوشته اند: سبزیجات خانواده آلیوم به خصوص سیر میتواند خطر ابتلا به سرطان پروستات را کاهش دهد. دانشمندان در دانشگاه پزشکی کارولینای جنوبی در نشریه سرطان گزارش دادند که سه ترکیب ارگانوسولفور در سیر وجود دارد که با نامهای DAS ، DADS و DATS شناخته شدهاند. این ترکیبات تاثیر بسیار خوبی بر روی سلولهای سرطانی دارند و میتوانند باعث از بین رفتن آنها شوند. ![]() مطالعات بلند مدت که در آن ۱۰۰۰ زن سالم و بدون دردهای مفصلی و استخوانی ، مورد بررسی قرار گرفتند نشان میداد که عادتهای غذایی آنان شامل میوه ها و سبزیجات و از جمله سیر است. مصرف سیر خام بویژه بصورت ناشتا در کاهش درد های ناشی از روماتیسم مفصلی و درد های سیاتیکی موثر است . در این روش بصورت ناشتا ، یک حبه سیر را که چند سوراخ در آن کرده ایم بلعیده و یک لیوان آب می خوریم . سیر در درمان بثورات پوستی گذاشتن سیر پخته در طی چندین روز بر روی میخچه و زگیل می تواند سبب بهبود آن ها گردد ولی باید دانست که سیر برای پوست سالم ، محرک و مقداری سوزاننده است ، هرچند که از آب سیر برای بهبود عفونت های پوستی و عفونت واژن و تبخال استفاده می گردد ولی در این موارد باید احتیاط لازم را برای جلوگیری از اثر تحریکی سیر بر پوست و مخاط داشت . برای بهبود جوش و آکنه پوستی هم از ترکیب سیر و ماست استفاده می کنند . سیر و بهبود عملکرد ورزشی ورزشکارانی که باید ورزش های سنگین انجام دهند، باید سیر را به رژیم روزانهشان اضافه کنید. سیر یکی از قویترین موادی است که میتواند عملکرد ورزشی را به طرز چشمگیری ارتقا دهد. این سبزی پرخاصیت نه تنها امروزه توسط ورزشکاران مصرف میشود، بلکه در فرهنگهای باستان توسط کارگران استفاده میشد تا خستگیشان را کاسته و ظرفیت کاریشان را افزایش دهد. سیر رادیکال های آزاد و فلزات سنگین را از بدن دفع میکند رادیکال های آزاد و فلزات سنگین ممکن است به روشهای مختلف در بدن جمع شوند و باعث ایجاد مشکلات و بیماریها شوند. فلزات سنگین میتوانند منجر به آسیب اندامها شوند و رادیکالهای آزاد نیز سبب آسیب اکسیداتیو ( استرس اکسیداتیو ) میشوند. ترکیبات سولفوری موجود در سیر هنگام جویده شدن یا خرد شدن رها گشته و میتوانند به سم زدایی بدن کمک کنند. برای مثال ، کارکنانی که مجبورند در کارخانههای ساخت باتری خودرو کار کنند، به خاطر کار روزانه با سرب تا حد زیادی در معرض خطر ابتلا به مسمومیت فلزات سنگین قرار دارند. بررسی انجام شده بر روی یکی از این کارکنان نشان داد مصرف روزانهی سیر یا مکمل آن سطح تجمع سرب را در خون تا ۱۹٪ کاهش داد. سیر میتواند علائم مرتبط با مسمومیت فلزات سنگین را، از جمله سردرد و فشار خون را هم کاهش دهد. استفاده از سیر در درمان کم خونی های ناشی از فقر آهن مصرف سیر به هر شکلی، میتواند به جذب آهن کمک کند. زیرا سیر دارای دیآلیلسولفید است که تولید فروپورتین، پروتئین مسئول جذب و تولید آهن، را افزایش میدهد. ![]() سیر سرشار از مواد مغذی است اما کالری کمی دارد. اضافه کردن سیر به رژیم روزانه به کاهش وزن کمک میکند. در یک مطالعه علمی ، محققان به تعدادی موش وعدههای غذایی زیادی دادند تا چاق شود و پس از ۸ هفته، این موشهای چاق به مدت ۷ هفته ۲ الی ۵ درصد مکمل سیر دریافت کردند که باعث کاهش وزن و کاهش چربی بدن موشها گردید . استفاده از سیر در کمک به رفع کرم و انگل های روده ای سیر در نابود کردن انگل های روده ای تاثیر خوبی دارد. سیر بهویژه برای بیرون راندن چند انگل روده مانند ژیاردیا و کرمهای حلقوی ، مفید است. برای خلاصی از شر کرمکها و تسکین خارش ناشی از آنها در ناحیه مقعد ، چند حبه سیر تازه را آنقدر بکوبید تا به خمیرِ نرمی تبدیل شود. سپس میتوانید آن را با وازلین مخلوط نمایید. این خمیر را روی نواحی عفونی مقعد یا باسن قرار دهید تا کرمکهای موجود در آن نواحی از بین بروند. سایر استفاده ها از سیر در طول تاریخ شرق میانه و شرق آسیا و نپال ، از سیر برای درمان برونشیت، فشار خون بالا ، سل، اختلالات کبدی ، اسهال خونی ، نفخ، کولیک ، کرمهای روده، روماتیسم، دیابت و تب استفاده شده است از سیر برای مبارزه با استرس و خستگی ، حفظ سلامت کبد و تقویت قوای مغزی و جلوگیری از آلزایمر استفاده می گردد. سیر برای درمان نسیان و فراموشی مفید است. استفاده از روغن سیر بر روی پوست می تواند در جلوگیری از پشه گزیدگی موثر باشد . مصرف سیر به صورت روزانه برای کمک به درمان آب مروارید موثر است . سیر در درمان جوش های زونا و نیز در کمک به درمان عفونت های مقاربتی کاربرد دارد بوی سیر بوی سیر ناشی از ترکیبات گوگردی ( سولفور ) آن است . این ترکیبات علاوه بر آن که در محیط دهان تولید بو می کنند ، از طریق گردش خون نیز به ریه ها رسیده و موجب ایجاد بوی سیر در تنفس فرد می گردد . بوی سیر برای همه افراد ، نامطبوع نیست ولی غالبا از بوی آن خوششان نمی آید . ولی خواص درمانی سیر موجب استفاده وسیع از سیر می باشد . با حرارت دادن سیر بوی آن از بین می رود ولی در عین حال از خواص درمانی آن نیز کاسته می گردد . بوی سیر با جویدن کاهو، جعفری ، نعنا و یا با خوردن سیب یا عسل کاهش می یابد. مصرف لیموترش و یا مقداری چای خشک نیز در کاهش بوی سیر موثر است . جویدن آدامس نیز در کاهش بوی سیر موثر است . عوارض سیر بجز ایجاد بوی دهان و تنفس و بدن ، مصرف زیاد سیر می تواند به کبد فشار آورد . هر چند استفاده از سیر بصورت ناشتا خواص درمانی خودش را دارد ولی ممکن است در بعضی افراد موجب سوزش و یا ریفلاکس معده و یا تهوع و اسهال و سردرد شود . برای جلوگیری از عوارض سیر باید در مقدار مصرف و طول مصرف سیر ، جانب اعتدال را رعایت کرد . در بارداری یا شیردهی بهتر است از سیر استفاده نشود . بوی سیر وارد شیر مادر می شود و ممکن است برای کودک نامطبوع باشد . ![]() ![]() ![]() مطالب دیگری از سایت
موضوع : تغذیه در درمان بیماری ها ، سبزی ها،دانه ها و میوه ها، نشانک ها: نکات بهداشتی، آنتی اکسیدان ها، پیوندها : لینک ویدئو در آپارات، پنجشنبه 21 آذر 1398 06:45 ق.ظ
![]() It's remarkable to go to see this site and reading the views of all friends concerning this post, while I am also zealous of getting
know-how. چهارشنبه 20 آذر 1398 01:09 ق.ظ
![]() As the admin of this web site is working,
no uncertainty very shortly it will be famous, due to its quality contents. چهارشنبه 13 آذر 1398 01:02 ق.ظ
![]() I just like the valuable information you provide in your articles.
I will bookmark your blog and take a look at once more here frequently. I'm somewhat certain I will be told plenty of new stuff proper right here! Good luck for the following! سه شنبه 5 آذر 1398 09:45 ق.ظ
![]() Wow, this post is pleasant, my sister is analyzing these things, so
I am going to convey her. استفاده از مطالب تنها با ذکر منبع و لینک به صفحه مربوطه مجاز می باشد |