Google

در این وب سایت


























تغذیه و سلامت
رژیم غذایی سالم و تاثیر آن بر سلامت و بهبود بیماری ها - نوع تغذیه و سبک زندگی است که سلامتی پایدار را به ارمغان می آورد





رابطه گیاه خواری و میزان هموسیستئین خون


رژیم های غذایی  گیاه خواری  و خام گیاه خواری  از نظر ایجاد و حفظ سلامتی و پیشگیری و درمان بیماری ها ، رژیم های کارآمد وموثری هستند . منتقدین این رژیم های های غذایی بر نکاتی از قبیل امکان کمبود ویتامین B12  در این رژیم ها دست می گذارند . یکی از عوارض کمبود این ویتامین در بدن ، افزایش اسید آمینه هموسیستئین در خون است که مرتبط با ایجاد گرفتگی عروق و عوارض قلبی و مغزی است . ولی باید دانست که گرفتگی عروق در وضعیت التهابی بدن ناشی از رژیم های غذایی ناسالم اتفاق می افتد که موجب ایجاد شرایط اسیدی و التهابی بدن می گردند .
در همین رابطه مطلبی را از
وب سایت دکتر زرین آذر ، پزشک فوق تخصص گوارش و کبد که خود یک وگان ( خام گیاه خوار ) است انتخاب کرده ایم که در ادامه می خوانید .

 متن خبری که در باره افزایش هموسیستئین در رژیم های غذایی گیاهی روی سایت های خبری رفت به این گونه بود :   

اخیرا محققان چینی به این نتیجه رسیده اند که بر خلاف این باور رایج، رژیم غذایی گیاهی خطر بیماری های قلبی عروقی را افزایش می دهد. محققان برای دست یافتن به این نتیجه روی مقالات منتشر شده در سی ساله اخیر بررسی هایی انجام دادند.

آنها ثابت کردند که میزان homocysteine خون افراد گیاه خوار بالاست و علت بالا بودن این اسید آمینه اغلب به دلیل بیماری شریان های کرونری است. علاوه بر این، افرادی که رژیم غذایی گیاهی را دنبال می کنند با کمبودهایی بویژه در ویتامین B12، امگا۳، آهن و روی روبه رو هستند که در بروز بیماری های قلبی عروقی نقش مهمی دارند.

و اینک متنی را که از سوی دکتر زرین آذر در پاسخ به این ادعا در وب سایت ایشان منتشر شده می آوریم :

برخی از ادعاها آنچنان خلاف واقع و آنقدر دور از حقیقت تجربی علمی و عملی می‌باشند که آدمی درمی ماند که این ادعاها دیگر از کجا آمده‌اند و آیا اصلا ارزش پاسخگویی دارند یا نه.

در دنیای شله قلمکار اطلاعات ضد و نقیض تغذیه ، سلامت و بهزیستی و در میان انبوه تحقیقات اکثرا غیرضروری از هرگونه و هزار گونه مسئولیت بزرگ و اصلی برعهده‌ی خواننده است که با مطالعه و بررسی دقیق تحقیق انجام شده و محققان دست اندرکار و سرمایه گذاران آن از طرفی درستی و حقانیت آن تحقیق را ارزیابی کنند و از طرف دیگر صحت نتیجه گیری‌ها و ارتباط آن با تحقیق انجام شده را.

هوموسیستئین اسید آمینه‌ای است که توسط آزمایش خون اندازه‌گیری می شود و باور بر این است که بالا بودن این اسید آمینه در خون افراد با بروز احتمالی بیماری هایی مانند سکته‌ی قلبی، سکته مغزی، آلزایمر، فراموشی و امثال اینها ارتباط دارد.

بالا بودن هوموسیستئین در خود یک بیماری نیست بلکه تنها به عنوان نشانه افزایش ریسک برای ابتلاء فرد به این بیماری ها ارزیابی می‌گردد.

به بیان دیگر این هوموسیستئین نیست که باعث ایجاد بیماریهای قلب و عروق می‌گردد بلکه آن عاملی که باعث ایجاد این بیماریهاست باعث بالا رفتن هوموسیستئین نیز می‌گردد و آن همانا التهاب و دژنره ( Degeneration ) شدن بدن می‌باشد.

هیچکس از بالا بودن میزان هوموسیستئین در بدن نمی‌میرد ولی این گرفتگی رگهای قلبی است که آدمها را می‌کشد.

پس معنای واقعی بالا بودن هوموسیستئین بدن چیست؟

هوموسیستئین را می‌توان در حقیقت یکی از شاخصهای التهابی بدن دانست. التهاب بدن چنانکه می‌دانیم در اثر عوامل مختلف از جمله روش نادرست زندگی و تغذیه ایجاد می‌گردد.

هم فرد گیاهخوار و هم گوشتخوار هر دو می‌توانند بدلیل عدم رعایت اصول سلامتی دچار التهاب و در نتیجه بالا بودن هوموسیستئین باشند ولی وقتی پای چنین مقایسه‌ای بین این دودسته یعنی گیاهخواران و مصرف کنندگان مواد حیوانی پیش می‌آید هم میزان سکته‌های قلبی و هم میزان هوموسیستئین خون دسته‌ی دوم بالاتر است.

مواد حیوانی ، سرشار از اسیدآمینه‌های حاوی سولفور از جمله متیونین و سیستئین می‌باشند هردوی این اسیدآمینه‌ها سپس در بدن به سایر اسید‌آمینه‌های سولفوردار از جمله هوموسیستئین تبدیل می‌گردند.

به مقایسه میزان متیونین در مواد حیوانی و گیاهی توجه کنید.

پنیر ۵ برابر و ماهی تن ۱۲ برابر سیب زمینی ، متیونین دارند.

متیونین مرغ ۷ برابر متیونین برنج می‌باشد. این مسئله در مورد سایر مواد حیوانی از جمله گوشت گاو، شیر و تخم مرغ نیز صادق است.

اسیدهای آمینه‌ی سولفوردار در بدن به اسید سولفوریک ( اسید قوی ) تبدیل شده و با اسیدی نمودن بدن زمینه‌ی ایجاد التهاب و بیماریهای التهابی را ایجاد می‌نمایند. میوه‌ها و سبزیها ، برعکس ، آلکالی ( قلیایی ) بوده و از التهاب بدن می‌کاهند.

مواد حیوانی بطور کل ۱۵ برابر بیشتر چربی ، ۱۰۰ برابر بیشتر کلسترول، ۴ برابر بیشتر متیونین ( اسیدآمینه‌ای که تبدیل به هوموسیستئین می‌گردد ) نسبت به مواد گیاهی داشته و ۱۰ برابر بیشتر باعث اسیدی نمودن بدن می‌گردد ( میزان اسیدی نمودن بدن با محاسبه اسیدی بودن ادرار و شاخص RAL اندازه گیری می‌گردد. )

غذاهای حیوانی منشا اصلی متیونین می‌باشند. متیونین در بدن به هوموسیستئین تبدیل می‌گردد. هر چه میزان مواد حیوانی در رژیم غذایی فرد بالاتر باشد، میزان هوموسیستئین خون هم بالاتر خواهد رفت.

همان مواد غذایی که باعث بالارفتن کلسترول، اسیداوریک، چربیهای مختلف خون، گرفتگی رگها، بالابودن فشار خون، بالا بودن وزن بدن و بالا بودن سایز شاخصهای التهابی بدن مانند C-Reactive Protein ( CRP ) می‌گردد باعث بالا بودن شاخص التهابی هوموسیستئین نیز می‌گردد و آن همانا مواد مختلف حیوانی و اسیدآمینه‌های سولفوردار موجود در مواد حیوانی است.

در مورد وفور امگا۳ و اسید فولیک ، دوستان دیگرم در وگن فروم دانشمندانه نوشته‌اند و نیازی به تکرار نیست.

در مورد درمان بیماری های قلبی و گرفتگی رگها توسط رژیم غذایی گیاه خواری نیز به بهترین و مبسوط‌ترین شکل دوستان عزیز فروم توضیح داده‌اند.

رئیس جمهور سابق امریکا “بیل کلینتون” و هزاران بیمار قلبی دیگر که توسط رژیمهای گیاهی “ دین اورنیش ” و “ اسلستین ” بهبود یافته‌اند شاهدان زنده‌ی این مدعا هستند.

افسانه کمبود آهن بواسطه رژیم گیاهخواری بارها و بارها در وگن فروم مورد بررسی قرار گرفته و خلاف آن نه فقط توسط من و سایر گیاهخواران بلکه از طرف انجمن رسمی تغذیه‌ی امریکا که یک ارگان دولتی – آکادمیک می‌باشد نیز ثابت گردیده است.

درود بر همگی شما که میدان بحث و تبادل نظر را گسترده نگاه میدارید تا همگی به یاری هم بتوانیم راهی بهتر و سالمتر پیش چشمان بشریت بگشائیم. ولی لازم می بینم بازهم اضافه کنم که تنها بیان کلی نتیجه گیری یک تحقیق یا آزمایش می‌تواند بسیار گمراه کننده و نادرست باشد. باید به خود آن آزمایش مراجعه نموده، چگونگی انجام و سایر عوام مربوط به آن و سپس نتیجه‌ی واقعی استنتاج شده از آنرا بررسی کرد.

به دوستان وگن فروم هم تبریک می‌گم برای پاسخهای مبسوط و دانشمندانه و کاملی که در این مورد تهیه کردند.

درود بر همگی شما

دکتر زرین آذر

متخصص بیماریهای کبد و دستگاه گوارش

  در باره گیاه خواری 
   درمان با خام گیاه خواری 
  پزشکانی که گیاه خوار هستند  



مطالب دیگری از سایت





موضوع : تغذیه ناسالم ، گیاه خواری، 
نشانک ها: پزشکان گیاه خوار،
پیوندها : وب سایت دکتر زرین آذر،




 
لبخندناراحتچشمک
نیشخندبغلسوال
قلبخجالتزبان
ماچتعجبعصبانی
عینکشیطانگریه
خندهقهقههخداحافظ
سبزقهرهورا
دستگلتفکر





استفاده از مطالب تنها با ذکر منبع و لینک به صفحه مربوطه مجاز می باشد
 
ساخت وبلاگ در میهن بلاگ

شبکه اجتماعی فارسی کلوب | اخبار کامپیوتر، فناوری اطلاعات و سلامتی مجله علم و فن | ساخت وبلاگ صوتی صدالاگ | سوال و جواب و پاسخ | رسانه فروردین، تبلیغات اینترنتی، رپرتاژ، بنر، سئو