تبلیغات
تغذیه و سلامت - خام گیاه خواری چیست ؟
 

Google

در این وب سایت


























تغذیه و سلامت
رژیم غذایی سالم و تاثیر آن بر سلامت و بهبود بیماری ها - نوع تغذیه و سبک زندگی است که سلامتی پایدار را به ارمغان می آورد





خام گیاه خواری

    
خام گیاهخواری (Veganism  )   که در ابتدا به آن خام خواری گفته می شد  تغذیه با مواد خام گیاهی است  ، بدون این که دخالتی از نظر پختن، حرارت دادن، بو دادن و کنسرو کردن در آن بشود یا فعل و انفعالات شیمایی در آن انجام گردد  .

در رژیم غذایی خام گیاه خواری همه غذاها با منشاء حیوانی، و همه غذاهای طبخ شده در دمای بالاتر از 50 درجه سانتی‌گراد  حذف شده‌اند. خام گیاهخواری شامل مصرف سبزیجات خام و میوه‌ها، آجیل‌ها  ، حبوبات و جوانه‌های گیاهی، دانه‌های گیاهی، روغنهای گیاهی، گیاهان دریایی، رستنی‌ها و میوهای تازه‌است.   گاهی اوقات تعریف خام گیاهخواری به رژیم غذایی با 80 درصد غذاهای خام اطلاق می‌شود.

طرفدارانِ خام گیاه خواری عقیده دارند که داشتنِ یک رژیم غذایی از منابع گیاهیِ پخته نشده و فرآوری نشده، موجب می‌شود که بدنی لاغر‌تر و خوش فرم‌تر، پوستی تمیز‌تر و انرژی بیشتری داشته باشیم. آن‌ها همچنین معتقدند که این رژیم غذایی ریسک ابتلا به بیماری‌ها را کاهش می‌دهد.

یک اصلِ پایه‌ در پشتِ خام گیاه خواری این است که غذا‌های گیاهی در بهترین حالت خود، یعنی پخته شده و فرآوری نشده، سالم‌ترین و بی‌خطر‌ترین غذا‌ها برای بدن هستند.

رژیم غذایی خام خواری یک انتخاب برای سبک زندگی است و یک برنامه کاهش وزن به شمار نمی‌آید.

البته دنبال کردنِ رژیم غذایی خام گیاه خواری به هیچ وجه آسان نیست .

در رژیم غذایی خام گیاه خواری استفاده از الکل، شکر‌های تصفیه شده و کافئین ممنوع است.

در ادامه ، اطلاعات بیشتری در باره رژیم غذایی ( سبک زندگی ) خام گیاه خواری می آید .


گیاه چه نقشی در تغذیه دارد و جایگاه آن در هرم های غذایی چیست ؟

در یک الگوی غذایی سالم، توصیه می‌شود بیشتر کالری مورد نیاز بدن از طریق مصرف مواد غذایی گیاهی تامین گردد . در هرم‌های خوراکی تقریباً ۵۵ تا ۶۵ درصد به غلات اختصاص داده شده و ۱۵ تا ۲۰ درصد به میوه‌ها، سبزی‌ها و صیفی‌جات اختصاص داده می‌شود. در بخش کوچک تری پنیر و تخم‌مرغ و شیر و لبنیات تازه و کم‌چرب جای می‌گیرند و بخش بعدی را گوشت‌ها تشکیل می‌دهند. بنابراین می‌توان گفت که در تمام راهنما‌های غذایی توصیه می‌شود بخش عمده دریافت مواد‌مغذی از طریق مواد‌غذایی گیاهی باشند.

دلایل خام گیاه خواران برای پیروی از این رژیم غذایی

بعضی خام گیاهخواران بر این باورند که پختن غذاها توازن ترکیبی ریز مغذی‌ها را از بین می‌برد. همچنین بر این باورند که در فرایند پختن غذا، در اثر برهم کنش حرارت با چربی، پروتئین و کربوهیدرات ها ترکیبات شیمیایی مضری ایجاد می‌شود. اغلب، گیاهخواران بر اساس سطح انرژی و چگونگی احساس شان بر این باورند که این رژیم غذایی سالمتر است .

شواهد فراوانی وجود دارد که رژیم خام گیاه خواری در درمان بسیاری از بیماری های سخت و یا صعب العلاج  موثر است . دیابت نوع 2 و بیماری های دستگاه گوارش از بیماری هایی هستند که با رژیم گیاه خواری و خام گیاه خواری درمان می شوند .

بروز خیلی از بیماری ها را به استفاده از منابع گوشتی نسبت می‌دهند،و واقعیت نیز این است که استفاده از منابع گیاهی در کاهش بیماری بیمارانی که فشار خون دارند یا چاق هستند یا بیماری‌هایی که تحت تاثیر رادیکال‌های آزاد می‌تواند سرطانزا باشد، موثر است. ترکیبات آنتی اکسیدان و ضدزنگ زدگی زیستی ( اکسیداسیون ) در گیاهان فراوان است. از سوی دیگر ترکیبات شیمیایی گیاهان که رنگ، عطر و مزه آنها را به وجود می‌آورند، دوستدار ایمنی بدن هستند و می‌توانند از پس خیلی از بیماری‌ها برآیند

veganism  برخی به این دلیل خام گیاهخوارند که نگران اثرات زیست‌محیطی رژیم غذایی شان هستند. آلودگی های شدید زیست محیطی ناشی از دامداری های صنعتی از جمله عوارض گوشتخواری انسان هاست . همچنین  استفاده ازچوب یا سوخت‌های فسیلی برای پختن غذا برای محیط زیست مضر است چون گازهای گلخانه‌ای و آلودگی‌های دیگری تولید می‌شوند. پرورش حیوانات و دام باعث نیازمند مصرف منابع آبی فراوان است و مراتع را از بین مبی برد .  

بسیاری از پیروان رژیم خام گیاهخواری به بهره معنوی آن بسیار اهمیت می‌دهند . احساس نشاط و سبکی و سلامت روحی و جسمی ناشی از گیاه خواری از جمله مزایای معنوی این رژیم غذایی است . کشتار حیوانات برخلاف اصول اخلاقی و معنوی است .

آشپزی در خام گیاه خواری ؟

خام گیاه خواران برای آشپزی از گاز‌ها و یا فر‌های معمول استفاده نمی‌کنند. آن‌ها از دستگاه‌های خشک کننده و رطوبت گیرِ مخصوص استفاده می‌کنند که به سبزیجات خاصیتِ تُردی می‌بخشد. این دستگاه‌ها همچنین میوه‌ها را خشک کرده و آن‌ها را به صورت برگه در می‌آورند و یا برای دستور‌های غذایی دیگر آماده می‌کنند.

دستگاه خشک کننده مورد استفاده خام گیاهخواران با گرما کار می‌کند، اما دمای آن از 45 درجه بالا‌تر نمی‌رود.

تفاوت گیاه خواری  با خام گیاهخواری

در رژیم غذایی گیاه خواری از پخت و پز استفاده می شود ولی مصرف گوشت ، جایگاهی ندارد .

کلا گیاه خواران به گروه های زیر تقسیم بندی می شوند :

◄ گیاه خوار محض ( Vegans ): گیاه خوارانی که گوشت قرمز، ماهی، مرغ، تخم مرغ و لبنیات نمی خورند.

◄ لاکتووگان ( vegetarians Lacto ) :گیاه خوارانی که لبنیات هم می خورند.

◄ اووگان ( Ovovegetarians ) : گیاه خوارانی که تخم مرغ هم می خورند.

◄ لاکتواووگان ( Lacto-ovovegetarians ) : گیاه خوارانی که تخم مرغ و لبنیات هم می خورند .

◄ نیمه گیاه خوار ( Semi-vegetarians  ) : گیاه خوارانی که ماهی و مرغ هم مصرف می کنند، ولی گوشت قرمز مصرف نمی کنند  

کتاب های چاپ شده فارسی در زمینه خام گیاه خواری   

زمین، زمان، انسان / مزدافر مؤمنی / چاپ ۱۳۹۱

خام گیاهخواری آشپزخانه بی اجاق / دکتر محمد کار / چاپ ۱۳۵۵

زنده خواری ( خام خواری ) فلسفه تغذیه و تندرستی / آرشاویر در آوانسیان / چاپ ۱۳۵۵

رژیم‌های درمانی در پیشگیری و درمان بیماریها با خام گیاهخواری / علی اکبر راد پویا / چاپ سوم ۱۳۷۶

خام گیاهخواری هم غذا هم درمان / علی اکبر راد پویا / چاپ ۱۳۷۶

پخته خواری یک عادت مرگ آور / آرشاویر در آوانسیان 

خام گیاهخواری / علی اکبر راد پویا / چاپ ۱۳۸۵

خام گیاهخواری، شناخت رابطه غذا و محیط با انسان / دکتر عبدالحسین نواب

استفاده از قوانین طبیعی در تغذیه سالم / دکتر عبدالحسین نواب

طلای سبز / مریم ببر حسینی  / چاپ ۱۳۹۱



   مصاحبه و گزارش از بیمارانی که بیماری های صعب العلاج خود را با اصلاح رژیم غذایی درمان نموده اند       


   درمان با خام گیاه خواری 


مطالب دیگری از سایت







موضوع : درمان با خام گیاه خواری ، 
نشانک ها: معرفی کتاب،
پیوندها :




 
لبخندناراحتچشمک
نیشخندبغلسوال
قلبخجالتزبان
ماچتعجبعصبانی
عینکشیطانگریه
خندهقهقههخداحافظ
سبزقهرهورا
دستگلتفکر





استفاده از مطالب تنها با ذکر منبع و لینک به صفحه مربوطه مجاز می باشد