Google

در این وب سایت


























تغذیه و سلامت
رژیم غذایی سالم و تاثیر آن بر سلامت و بهبود بیماری ها - نوع تغذیه و سبک زندگی است که سلامتی پایدار را به ارمغان می آورد






امـروزه مصرف نوشابه های گازدار  بطور فزاینده در میان مـردم دنیا بخصوص ایرانیان که رکورددار مصرف این ماده هستند رایج گردیده است. اما آیـا مـصـرف کنـنـدگان از مـضرات این نوشابه های رنگارنگ با خبرند؟
اگر از طرفداران مطالب مرتبط با سلامت باشید حتما تا به حال با فهرست‌های تکراری درباره‌ی مضرات نوشابه روبه‌رو شده‌اید. یک نوشیدنیِ آب ‌قندی و فاقد هرگونه ماده‌ی مغذی که راه را برای چاقی و دیابت هموار می‌کند. اما اگر دنبال دلایل بیشتری هستید تا بالاخره مصرف نوشابه را کاملا کنار بگذارید نگاهی به فهرست عجیب‌تری از حقایق تلخی بیندازید که درباره‌ی این نوشیدنی شیرین در دنیای تحقیقات علمی پیدا شده است، از اثرات جانبی شیرین‌کننده‌های مصنوعی مانند سوکرالوز گرفته تا دیگر افزودنی‌هایی که منجر به افت حافظه می‌شوند. این فهرست را در ادامه مطلب بررسی می‌کنیم.
مواد تشکیل دهنده نوشابه ها

نوشابه معمولا حاوی آب گازدار، شربت ذرت ،
قند و طعم دهنده های طبیعی یا مصنوعی است. همچنین ممکن است حاوی کافئین، رنگ، نگهدارنده ها و سایر مواد تشکیل دهنده باشد. ترکیبات موجود در نوشابه ها عموما عبارتند از : 
آب کربن، شربت ذرت با فروکتوز بالا ، رنگ کارامل، اسید فسفریک، طعم های طبیعی، کافئین، بنزوات پتاسیم ( برای محافظت از طعم و مزه )، طعم دهنده ها ، اسید سیتریک

مضرات نوشابه های گازدار

پــژوهشگران مضرات مصرف نوشابه های گازدار را چـنـیـن میشمارند:
۱- نوشابه ، عامل پـوسیدگی دندانها
تمام نوشابه های گازدار خاصیت اســیدی داشته و سبب فرسایش مینای دندانها میگردند.
همچنین میزان قند بالای این گـونه مـحــصولات پوسیدگی دندانها را تسریع میکند.
۲- نوشابه ، عامل چاقی
نوشابه های گازدار عمدتا از آب ، افزودنیهای مصنوعی و شکر تصفیه شده تهیه میگردند. بنابراین فاقد هرگونه ارزش
تغذیه ای بوده و تنها به خاطر میزان قند بالایشان دارای کالری زیادی میباشند که سبب چاقی در فرد مصرف کننده میگردند. در نوشابه های رژیمی ، بجای شکر معمولی از آسپارتام ( Aspartame ) استفاده می کنند که در ضمن آنکه یک ماده اشتها آور میباشد برای سلامتی  مضر بوده و مصـرف آن میگرن، سرگیجه و کاهش توان حافظه را بدنبال دارد.
۳- نوشابه ، عامل سوء تغذیه
هنگامی که شما در بطری یک نوشابه گازدار را میگشایید بلافاصله حبابها و گازهای موجود در آن به بیرون جهیده وظاهر میگردند.گاز اینگونه محصولات به سبب وجود اسید فسفریک و دی اکسید کربن در ترکیباتشان میباشد که سبب اسیدی گشتن اینگونه محصولات نیز میگردند.
PH نوشابه های گازدار بین ۲٫۵ تا ۳٫۵ میباشد که موجب پدید آمدن محیطی اسیدی در معده میگردند. در کل مسیر سیستم گوارش ،  تنها معده قادر به مقاومت در برابر چنین محیط اسیدی میباشد. اما در دیگر اعضای سیستم گوارش بدن مانند دهان، گلو و مری در پی مصرف نوشابه های گازدار محیط اسیدی ناهنجاری ایجاد میگردد. چرا که مخاط دهان، گلو و مری بسیار در برابر اسید حساس و آسیب پذیر میباشند.
اسید فسفریک موجود در این نوشابه ها در رقابت با اسید هیدروکلریک معده ، عملکرد صحیح معده را تحت تاثیر قرار میدهد. هنگامی که معده ناکارآمد میگردد غذای مصرفی گوارش نیافته باقی مانده و سبب سوء هاضمه و نفخ میگردد. افرادی که از
زخم معده و سوزش سر سینه رنج میبرند باید از مصرف نوشابه های گازدار جدا خودداری کنند.
۴- تاثیر نوشابه برروی کلیه ها
هنگامی که میزان اسید فسفریک خون افزایش می یابد کلیه ها قادر بدفع سریع آن نمیباشند بنابراین فشار مضاعفی بروی کلیه ها تحمیل میگردد. مصرف نوشابه های گازدار سبب میگردد تا کلسیم از استخوانها برداشته شده و درون خون جریان یابد این امر موجب رسوب کلسیم اضافی در کلیه ها گردیده که در نهایت منجر به سنگ کلیه میگردد.
۵- تاثیر نوشابه بر روی پوست
خون اسیدی بروی عملکرد گلوتایتون تاثیر میگذراد. گلوتایتون یک آنزیم با خاصیت آنتی اکسیدانی میباشد. علاوه بر آن نوشابه های گازدار فاقد هرگونه مواد معدنی و
ویتامین میباشند. افرادی که نوشابه مصرف میکنند معمولا مصرف آب میوه، شیر و حتی آب را کاهش میدهند و بدن خود را از ویتامین ها و مواد معدنی که برای سلامتی پوست ضروری میباشند محروم میسازند. بنابراین پوستشان بیشتر دچار چین و چروک میگردد.
۶- تاثیر نوشابه بر روی استخوانها
اسید فسفریک موجود در نوشابه های گازدار ماده ای سمی میباشد. در صنعت از اسید فسفریک بعنوان سختی گیر آب استفاده میگردد. به این طریق که اسید فسفریک سبب زدودن کلسیم و منیزیوم از آب سخت میگردد. اسید فسفریک در بدن نیز دارای عملکرد مشابهی میباشد. یعنی یون کلسیم را از استخوانها بر داشته و پوکی استخوانها را سبب میگردد.
۷- تاثیر کافئین موجود در نوشابه
به نوشابه های گازدار عمدا کافئین افزوده میگردد تا ایجاد اعتیاد و وابستگی در مصرف کنندگان خود کنند. کافئین موجود در نوشابه های گازدار با سرعت بیشتری نسبت به دیگر نوشیدنیهای حاوی کافئین مانند قهوه و
چای جذب بدن میگردد. کافئین سبب برهم خوردن نظم خواب گردیده، علایم پیش از قاعدگی را تشدید کرده و سبب کم آبی در بدن میگردد.
8- رنگ های مصنوعی بکار رفته در نوشابه ها
رنگ کاراملی ، رنگ کلاسیک قهوه ای را به کولا می دهد. این مورد و دیگر رنگ های مصنوعی استفاده شده در نوشابه می تواند خطر ابتلا به
سرطان را افزایش دهد.
رنگ زرد مصنوعی دیگری که تارتازین نام دارد در نوشابه های لیمویی وجود دارد و آن هم خطر ابتلا به سرطان را افزایش می دهد. این ماده شیمیایی همچنین حملات آسم را افزایش داده و علائم آن را تشدید می کند و مضرات نوشابه را افزایش می دهد.
9- ظروف نگهدارنده نوشابه
مضرات نوشابه نه فقط به خود آن که به ظروف نگهدارنده‌ی آن نیز مرتبط است؛ تمامی قوطی‌های آلومینیومی نوشابه‌ها دارای نوعی رزین اپوکسی به نام بیسفنول آ ( bisphenol A : BPA) هستند که برای جلوگیری از واکنش اسید نوشابه‌ با فلز قوطی‌ به‌کار می‌روند. نقش بیسفنول A در ایجاد اختلال غدد درون‌ریز شناخته شده است و با انواع مختلفی از
بیماری ها از نازایی گرفته تا چاقی و دیابت و برخی انواع سرطان‌های دستگاه تولیدمثل ارتباط دارد.
10 – استفاده از شربت ذرت دستکاری ژنتیکی شده در نوشابه
 نگاهی به فهرست مواد موجود در نوشابه‌ها بیندازید احتمالا می‌بینید که اغلب این مواد از ذرت استخراج شده‌اند. تقریبا ۸۸ درصد ذرتی که در آمریکا تولید می‌شود برای مقاوم‌سازی در برابر آفت‌کش‌های سمّی ، دستکاری ژنتیکی شده‌اند یا برای تولید مواد ضدآفت توسط خود گیاه، تحت مهندسی ژنتیک قرار گرفته‌اند. به دلیل مقررات سهل‌گیرانه‌ی بعضی‌ دولت‌‌ها، و کنترل شدید تولید‌کنندگان روی اینکه چه نهادی می‌تواند تحقیق روی این دانه‌های دستکاری ژنتیکی‌شده را بر عهده بگیرد، هیچ مطالعه‌ی انسانی که بتواند ایمنی این محصولات را تأیید یا رد کند وجود ندارد. با این وجود دانشمندان مستقل در تحقیقات خود روی حیوانات متوجه شده‌اند که مصرف محصولات دستکاری ژنتیک شده ( GMOs ) با تخریب لوله‌ی گوارش، تسریع
پیری و نازایی ارتباط دارد .

nooshabeh.jpg تاثیر نوشابه های گازدار در عرض یک ساعت بعد از مصرف نوشابه :
۱0 دقیقه بعد از مصرف؛ ۱۰ قاشق مرباخوری شکر وارد سیستم بدن می شود. اما به علت اسید فسفریک موجود در آن است که طعم شیرینی آن را کمتر حس می کنید .
۲۰ دقیقه بعد: میزان قند بالا می رود و باعث افزایش انسولین می شود.
کبد واکنش نشان می دهد.
۴۰ دقیقه بعد: جذب شدن کافئین توسط بدن به پایان می رسد.مردمک چشم گشاد می شود، فشار خون بالا می رود و کبد قند بیشتری وارد جریان خون می کند. در این زمان گیرنده های آدنوزین موجود در مغز مسدود می شود و مانع خواب آلودگی فرد می شود.
۴۵ دقیقه بعد: بدن با تولید بیشتر دوپامین، مرکز مغز را تحریک می کند.
۶۰ دقیقه بعد: اسید فسفریک، کلسیم، منیزیم و روی را در روده به هم می چسباند تا سوخت و ساز را افزایش دهد. در این حالت دفع کلسیم از طریق ادرار افزایش می یابد.
۶۰ دقیقه بعد: فرد با افت قند مواجه می شود و این افت باعث بی قراری و بی حالی وی می شود. در این زمان علاوه بر دفع تمامی آب موجود در نوشابه، مواد مغذی با ارزش بدن نیز از بدن خارج می شود.
تاثیر درازمدت مصرف نوشابه های گازدار
با افزایش وزن مواجه می شوید.
به احتمال زیاد دچار
دیابت خواهید شد.
احتمالا دچار
بیماری قلبی می شوید..

به خاطر داشته باشید که بیماری ها یک شبه پدیدار نمیگردند بلکه در طی سالها بر اثر پیروی از رژیمهای غذایی نامناسب ایجاد میگردند.بنابراین مصرف نوشابه های گازدار را به حداقل ممکن رسانده و در عوض به نوشیدن آب وآب میوه های طبیعی روی آورید.

  نکات بهداشتی بیشتر  
  تغذیه ناسالم و نقش آن در ایجاد بیماری ها   



مطالب دیگری از سایت








موضوع : تغذیه ناسالم ، 
نشانک ها: نکات بهداشتی، دیابت، گرفتگی عروق،
پیوندها : لینک ویدئو در آپارات،




شنبه 25 آبان 1398 04:56 ق.ظ
Thanks for any other informative site. Where
else may just I am getting that type of info written in such a perfect approach?

I've a challenge that I am just now working on, and
I have been on the look out for such information. Arsenal Trikot Kinder ShelleyDe fodboldtrøjer
børn SamiraDan
QuincyBay Roma Drakt Johnnieht
 
لبخندناراحتچشمک
نیشخندبغلسوال
قلبخجالتزبان
ماچتعجبعصبانی
عینکشیطانگریه
خندهقهقههخداحافظ
سبزقهرهورا
دستگلتفکر





استفاده از مطالب تنها با ذکر منبع و لینک به صفحه مربوطه مجاز می باشد
 
ساخت وبلاگ در میهن بلاگ

شبکه اجتماعی فارسی کلوب | اخبار کامپیوتر، فناوری اطلاعات و سلامتی مجله علم و فن | ساخت وبلاگ صوتی صدالاگ | سوال و جواب و پاسخ | رسانه فروردین، تبلیغات اینترنتی، رپرتاژ، بنر، سئو